Waarom mama's kiezen voor een doula

Als aanstaande moeder sta je voor een van de meest bijzondere en uitdagende periodes in je leven: zwangerschap en geboorte. Steeds meer moeders kiezen ervoor om een doula in te schakelen om hen tijdens dit avontuur te begeleiden. Een geboortedoula staat aan je zijde van het prille begin tot enkele weken na de geboorte. Ze kan jou een begeleiding volledig op maat aanbieden, waar jij nood aan hebt. 

Lees meer »

Yonisteam

Yonisteam is een vaginaal stoombad. Het kan postpartum ingezet worden om de heling van de baarmoeder en vagina te ondersteunen. Ook los van een bevalling heeft een yonisteam heel wat voordelen: het kan ingezet worden ter ondersteuning van vruchtbaarheid, menstruatiepijnen, hormonale disbalans,...maar eigenlijk is het gewoon een nummer 1 me-time-moment voor een vrouw. Op dit moment komt ze volledig in contact met haar lichaam en haar vrouwelijkheid en kan ze op een zachte manier in verbinding komen.

Lees meer »

Wat is een postnataal doula?

Tijdens de zwangerschap zijn er 3 trimesters. Maar wist je ook dat er daarna nog een vierde trimester komt? Het wordt vaak vergeten, terwijl dit toch een van de belangrijkste periodes is voor baby, mama en dit nieuwe gezin in het algemeen.

Lees meer »

Wat is een doula?

Een tijd geleden ging er bij mij een vuurtje branden. Het begon met een kinderwens, kreeg verder vorm doorheen de zwangerschap en onvlamde helemaal na deze eerste geboorte. Later zou blijken dat dit vuur een naam had: het Doula-Vuur. Maar wie is die doula nu precies? En wat doet ze? En waarom zou je ze onder de arm nemen?

Lees meer »