Mamababbels

Kom samen met andere (zwangere) mama's in verbinding op onze maandelijkse mamacirkels. We bieden een ruimte aan om in contact te komen met andere mama's, een momentje om ongedwongen te ontmoeten.

Volgende data & thema

  • 25/02 thema Matrescentie, de overgang van vrouw naar moeder
  • 31/3 thema Is er een balans tussen werk en gezin
  • 28/4 thema Kiezen voor verlies (met Louise Corty)
  • 26/5 thema Alleenstaand ouderschap

Volgende data & thema

Inschrijven doe je makkelijk door op de gewenste datum te klikken!

FAQ

Wat is een mamababbel?

Een mamababbel is een moment waarop we samenkomen met mama’s. Vaak zijn het mama’s die elkaar (nog) niet kennen. Meestal is dit moment op zondagochtend van 10u - 12u. Het uitgangspunt van dit moment is dat er in verbinding en vertrouwen gedeeld wordt. Ik creëer een veilige plek waar ieders verhaal en inbreng een plek mag krijgen. Ik verwacht dan ook van de andere deelneemsters dat hier respectvol mee omgegaan wordt.

Er is steeds thee en water voorzien, a volonté. Je bent ook vrij om iets mee te brengen om te knabbelen die je kunt delen onder de andere mama’s (en kindjes ;) ). Ik ben ook steeds aanwezig en kan wat vragen stellen tussendoor om tot een waardevolle verbinding te mogen komen. Wanneer dit echter niet nodig is, dan deel ik gewoon mee vanuit mijn eigen ervaring als moeder.

Wie is er welkom?

Iedereen, alle mama’s, is welkom! Of je nu al 16 jaar, 4 jaar om 3 maanden moeder bent. We delen vanuit onze eigen ervaringen en inzichten. Een gevarieerde groep maakt het des te interessanter.

Mogen kindjes meekomen?

Jouw kindjes zijn zeker welkom om mee te komen. Ik probeer ook steeds iets van spelmateriaal te voorzien voor de kindjes. Laat je liever je kindje thuis voor quality time met je partner? Ook dat is helemaal ok (hou er dan ook wel rekening mee dat het mogelijk is dat kindjes van andere mama’s wel aanwezig zijn op dit moment).

Hoe werkt het thema?

Op voorhand leg ik een thema vast voor de mamababbel. Deze thema’s kun je terugvinden op de website. Het zou kunnen zijn dat een thema jou triggert om net wel of net niet te komen. Toch zijn het thema’s waar bijna alle moeders mee te maken krijgen in het moederschap. Dit thema is een leidraad doorheen de mamababbel, maar is zeker niet bindend. Ben je aanwezig en wil je toch een vraag over iets anders poneren? Gooi het gerust in de groep!

Waarom niet gratis?

Ik vraag een bijdrage van 9 euro per persoon. Daarbij kan ik mijn onkosten dragen (het gebruik van een grote ruimte en het aanbieden van thee en water). Ik zorg ook steeds dat er iets om te spelen in voor de aanwezige kindjes.

Zijn papa’s welkom?

Momenteel zijn er enkel de mamababbels. We spelen zeker met het idee om papababbels te organiseren, maar weten nog niet goed onder welke vorm. Uiteraard worden deze dan ook gefaciliteerd door een ervaren papa ;).