Na de geboorte

De ondersteuning na de geboorte zet moeder en kind centraal en bevordert een optimale hechting in het gezin. Het gezin wordt ondersteund met voedzame maaltijden en er wordt ruimte gecreëerd voor op en top quality time voor dit nieuwe gezin. Mama en partner kunnen leren hoe ze hun kindje kunnen dragen en er worden natuurlijke handvaten aangereikt hoe ze dit ouderschap een plaats kunnen geven in het gezin. Als postpartum doula kunnen we aanvullend werken op kraamverzorgenden. Dit houdt in dat wij zelf geen huishoudelijke taken op ons nemen (tenzij miniem) maar ons richten op het bereiden van voedzame snacks, het herstel van mama bevorderen door middel van het inzetten van een bellybind, tijd creëren voor een ontspannende voetmassage en ruimte maken voor het vertellen van het geboorteverhaal.

Rock your kraamweek

429 euro 

 • Kennismakingsgesprek voor de geboorte*
 • Opmaak van een kraamplan
 • 10 uur ondersteuning na de bevalling (optimaal in de eerste 2 weken na de geboorte)
 • Bellybind
 • Yonisteam

Inclusief etherische oliën, stoomkruiden

Give yourself some love

749 euro 

 • Kennismakingsgesprek voor de geboorte*
 • Opmaak van een kraamplan
 • 16 uur ondersteuning na de bevalling 
 • Leren dragen van de baby (draagconsult twv 75 euro)
 • Bellybind
 • Yonisteam 

Inclusief etherische oliën, stoomkruiden

*Een kennismakingsgesprek duurt maximum 1 uur en is geheel vrijblijvend. Bij voorkeur doen we dit online en kost dit 30 euro. Wens je dat we bij tot bij jullie komen? Dan kost dit 50 euro (incl. verplaatsingsvergoeding). . Kies je een van ons als doula? Dan is deze kost inbegrepen in de pakketprijs.

Mama treatments

Yonisteam + voetmassage

80 euro 

Yonisteam is een vaginaal stoombad. Het kan na de bevalling ingezet worden om de heling van de baarmoeder en vagina te ondersteunen. Ook los van een bevalling heeft een yonisteam heel wat voordelen: het kan ingezet worden ter ondersteuning van vruchtbaarheid, menstruatiepijnen, hormonale disbalans,...maar eigenlijk is het gewoon een nummer 1 me-time-moment voor een vrouw. Op dit moment komt ze volledig in contact met haar lichaam en haar vrouwelijkheid en kan ze op een zachte manier in verbinding komen.

Inclusief stoomkruiden en postpartum thee

Duur: ongeveer 2 uur

Bellybind 

50 euro 

Bij een bellybind wordt een katoenen doek van meer dan 10 meter om de onderbuik gespannen, vanaf het bekken tot aan het borstbeen. Dit buikbinden draagt bij tot het fysiek herstel van de mama. De buikspieren worden bij elkaar gebracht en de organen komen terug op hun oorspronkelijke plaats. Het buikbinden heeft ook een effect op het mentale welzijn van de mama. Ze voelt zicht letterlijk omringd waardoor ze zich minder kwetsbaar voelt, en ervaren ook een minder 'leeg' gevoel in hun buik. De bellybind wordt jou aangeleerd. Je kan daarbij 4 weken een bellybinddoek huren voor 45 euro (en een waarborg van 20 euro)

(Huur doek  45 euro + waarborg 20 euro)

Sluitingsritueel

250 euro 

'Closing the Bones' is een oude Mexicaanse traditie, waarop het sluitingsritueel gebaseerd is. Je lichaam wordt fysiek afgegrensd met doeken. Zo krijg je het gevoel terug in je lichaam te komen. Het kan een mooie fysieke en energetische afsluiting zijn van de kraamperiode, ter voorbereiding om je opnieuw te kunnen richten naar de buitenwereld.

Voor het sluitingsritueel rekenen we ongeveer 2 uur en komen we met z'n tweetjes tot bij jou. 

Inclusief postpartum thee (en recept), badkruiden en voedzame postpartum snack

Duur: ongeveer 2 uur

Voetmassage + geboorteverhaal

80 euro

Wil je graag wat extra focus op de bijzondere overgangsfase die een geboorte met zich meebrengt maar spreken bovenstaande dingen je wat minder aan? Dan maken we alsnog heel graag tijd voor jou. We komen tot bij jou en verwennen je met een heerlijke voetmassage, en geven daarbij de ruimte aan jou om jullie geboorteverhaal te vertellen.

Inclusief postpartum thee, etherische oliën

Duur: ongeveer 2 uur

Losse ondersteuningsuren 

50 euro / uur 

Voel je een 'ja' op postpartum ondersteuning maar liggen je behoeften toch ergens anders? Dan kunnen losse consulturen misschien iets voor jou zijn.
Neem contact op om de mogelijkheden samen te bekijken.

Draagconsult

50 euro / uur 

Leer je je kindje graag dragen? Dat kan! In een consult leer je een knooptechniek met een draagdoek of kijken we samen welke draagzak jullie het beste ligt. Heb je zelf een draagzak? Dan kijken we samen hoe je deze het beste optimaal afstelt voor jou en je baby.

Prijzen zijn exclusief verplaatsingsvergoeding van €0,41/km (uitgezonderd voor Brugge)

 

CADEAUBON

Op zoek naar een geschenk waar het hele gezin blij van wordt? Geef een cadeaubon van Hartfluistering cadeau! 

Je kies zelf de waarde en het gezin kiest waarvoor ze de bon inzetten: ondersteuning tijdens de zwangerschap, na de geboorte, leren dragen,...  Geef ons een seintje wat je wenst en wij zorgen voor een leuke bon!


Wens je graag begeleid te worden maar houdt de prijs jou tegen? Geef dan zeker een seintje, dan kijken we samen wat er mogelijk is.