Over Elke

Ik ben Elke, mama van 2 jonge kindjes. Getrouwd met de allerliefste.  Mijn diploma zegt sociaal werker. Een groen hart, op zoek naar duurzaamheid,... en doula.

In mijn leven speelt ecologie een heel belangrijke rol. De natuur is daar onlosmakelijk mee verbonden. Ik ben er van overtuigd dat we onze ‘eigen natuur’ terug mogen vinden. En dan ook zeker wanneer het gaat over een ingrijpende gebeurtenis, zoals zwanger zijn, bevallen, mama/papa worden.

Toen ik voor de eerste keer mama werd, was het toch even schrikken hoever ik stond van mijn intuïtie. Naar aanloop van de geboorte van mijn zoontje, stond ik hier heel sterk bij stil. Dit droeg bij tot een compleet andere bevallingsbeleving. Een beleving waarbij ik me gesterkt voelde door de mensen rondom me. Een gevoel dat ik aan ieder ander gun. 

Ik vind het belangrijk dat een zwangere vrouw en haar partner gesterkt worden in hun natuurlijk proces van ouder worden, en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Ik wil heel graag dit pad van jullie leven even mee bewandelen. 

Soms voel je diep vanbinnen dat wat er rondom jou gebeurt, misschien niet helemaal is wat jij wilt.  Je hart fluistert je zachtjes toe dat jouw natuur ergens anders ligt, misschien wat wilt afwijken van de 'mainstream'. Luister goed naar wat je hart te vertellen heeft, dan zoeken we samen hoe we je hart gehoor kunnen geven en mogen volgen.

Waarom mijn praktijk Hartfluistering noemt? Doorheen mijn beide zwangerschappen ben ik telkens op zoek gegaan naar wat mijn intuïtie mij vertelde. Waar is mijn innerlijke stem? Ik hoor vaak bij mama’s na de bevalling dat ze op voorhand wel andere ideeën hadden, graag bepaalde dingen anders hadden aangepakt,… maar ze niet goed wisten waar te zoeken, of weerstand voelde bij de omgeving,… Daarom, laat je hart je maar toefluisteren wat jij wil, dan help ik je graag deze fluisteringen vorm te geven :)!

 • Bachelor Sociaal Werk (2015)
 • Verbindend communiceren, VZW Impuls (2019)
 • Doula opleiding via Vlaamse Federatie voor Doula's vzw (2019 – 2020)
 • Babydragen (2020): Basisopleiding Babydragen
 • Complementaire aromazorg voor moeder & kind, Netelvuur (2020)
 • Postnatale doula opleiding - Postnatal Support Network (2020)
 • Lid van de Vlaamse Federatie voor Doula’s vzw

Ik volgde de doula-opleiding bij de Vlaamse Federatie van Doula’s vzw en ben eveneens lid van de organisatie.

Mijn opleiding tot draagconsulent volgde ik bij Die Trageschule. De opleiding voor postnataal doula bij Postnatal Support Network (Nederland).

Over Vanessa

Ik ben Vanessa, mama van 2 kindjes en samen met mijn partner wonen we in Brugge. 

Zwangerschap en geboorte zijn altijd enorm fascinerend voor mij geweest.

De weg naar het ouderschap is voor iedereen anders, en de geboorte van ons zoontje en de reis daar naartoe heeft mij doen beseffen hoe belangrijk het is om je voldoende te informeren en je eigen gevoel te volgen.

Mijn tweede bevalling wou ik sowieso anders: thuis, omringd door mijn eigen geboorteteam, in alle rust. Het werd een droombevalling, in volle lockdown maar zo intens genoten. Het was zo’n mooie ervaring en ik gun iedere mama om dat gevoel te mogen ervaren. Hoe het ook loopt, wanneer je voelt dat er naar jullie geluisterd wordt, op een respectvolle manier, dat maakt zoveel verschil!

Als doula wil ik ouders informeren, hen helpen in hun eigen kracht te staan, vertrouwen geven. Ik wil jullie bijstaan en begeleiden om zo een prachtige geboorte te ervaren.

 

 • Doula opleiding - Vlaamse federatie van doula's (2017-2018) 
 • Basisopleiding draagconsulente - Die Trageschule (2021) 
 • Postpartumdoula - Newborn Mothers (2022)
 • Zwangerschapsmassage - Biadoulatraining (2022)

Vraag gerust naar een gratis kennismaking, Ik kijk er naar uit om samen het mooiste avontuur aan te gaan naar de geboorte van jullie baby.